Köksbestyr!

Jag är på jakt efter ett bra mellanmål till jobbet då jag oftast äter lunchen vår kock lagat. Maten är god men sällan tillräckligt fet för att hålla mig mätt från kl 11:00 till kl 18:00.

Jag har varit nyfiken på mandelsmör så har tänkt hitta ett fettbomb recept med det i. De recept jag googlade upp på parkeringen till butiken innehöll bara ingredienser jag redan hade hemma (förutom mandelsmör) men passade på att handla lite till….. En timme senare är det dags att leta upp mandelsmöret… Det hade de visst inte.
Men jag förlorade inte modet utan kollade upp hur man gör smöret själv och köpte mandlar.

När jag väl drog igång hemma så kom jag in i ett riktigt flow. Medan mandlarna var i ugnen fick jag för mig att baka det bröd som Samuels syster rekommenderat för typ 5 månader sen.  Först blev jag rädd att degen inte blev rätt men när frallorna väl kom in i ugnen så blev de ganska lika referens bilderna.

 

När brödet var i ugnen och mandlarna svalnade passade jag även på att bryna smör som jag också tänkt göra en längre tid men inte riktigt vågat mig på. Idag hade jag dock köpt 3 paket smör så hade det misslyckats hade det inte varit förödande, det var dock enkelt med en termometer.

I mandelsmörets recept stod det att man skulle använda en matberedare, jag använde en en blender. Blendern ville inte mixa mer efter några minuter då den blev överhettad, smöret hade dock hunnit fått en perfekt crunchy konsistens och blendern klarade sig (tror jag).

Men hur blev allt då?

Mandelsmöret fick som sagt perfekt konsistens och blev jätte gott!

Smöret var helt magiskt precis som Andreas Hedlund uttrycker det. Jag har ju ätit brynt smör förut men inte riktigt så här.

Det brynta smöret och mandelsmöret blev så bra att jag bestämde mig för att pröva att göra en fettbomb med endast dem ingredienserna. Det smakade godis ihop på skeden! Passar mig perfekt nu när jag slutat med sötningsmedel på obestämd framtid.

Frallorna var goda och jag kommer nog att göra det igen om jag behöver något brödliknande, men som före detta brödnarkoman kan man inte bli lurad att det är samma sak. Helt okej konsistens dock, lite svampig som det lätt blir utan gluten.

Recepten jag använt mig av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *